Terug

Innovatie in chirurgische beeldvorming: maak kennis met VISERA ELITE III van Olympus -v2
Juul Dings

09 januari 2023

Innovatie in chirurgische beeldvorming: maak kennis met VISERA ELITE III van Olympus -v2

Publicaties

Olympus heeft afgelopen maanden VISERA ELITE III, geïntroduceerd. Het nieuwste chirurgische imagingplatform dat voldoet aan de behoeften van meerdere specialismen, zoals algemene chirurgie, urologie, gynaecologie en KNO. VISERA ELITE III biedt verschillende beeldvormingsfuncties zoals 3D, 4K, NBI en IR, allemaal ondersteund via één systeem, waardoor diverse minimaal invasieve chirurgische behandelingen mogelijk zijn. Toekomstige software-upgrades zullen de chirurgische beeldvormingsmogelijkheden uitbreiden en individuele opstellingen mogelijk maken die naadloze ondersteuning bieden voor verschillende chirurgische toepassingen.

Geavanceerde imaging technologieën in VISERA ELITE III

De meesten van u kennen waarschijnlijk het Olympus VISERA ELITE II platform met 3D- en infraroodbeeldfuncties en het Olympus VISERA 4K UHD-systeem met de 4K-beeldvormingsfunctie. Het VISERA ELITE III-systeem integreert deze beeldvormingsfuncties in één systeem en biedt bovendien meer. Graag zetten we enkele van die beeldvorming technologieën en de voordelen die deze brengen op een rijtje.

Continue scherp beeld voor opperste concentratie

Bij beeldvorming tijdens chirurgische ingrepen is natuurlijk de basis dat het beeld continue scherp is, zodat er veel minder focusaanpassingen nodig zijn, waardoor de chirurg zich kan concentreren op de procedure. Dankzij 4K CMOS en de unieke functies Continuous Auto Focus (CAF) en Extended Depth of Field (EDOF), kan de chirurg dat ook doen!

 

CAF past namelijk automatisch de scherpstelling aan in overeenstemming met de beweging van de camerakop en de optiek. De EDOF-functie (Extended Depth of Field) maakt nauwkeurige endoscopische observaties mogelijk door continue brede focus.

 

Identificatie van anatomische structuren zoals, zenuwen, slagaders, ureter en pleura

Tijdens een operatie is het bijzonder belangrijk dat cruciale structuren eenvoudig worden herkend, zodat er geen onbedoelde en soms onherroepelijke schade kan ontstaan aan deze belangrijke structuren. Vaak worden deze omgeven door vetweefsel. Met de YE-modus (Yellow Enhancement) is het eenvoudiger om onderscheid te maken tussen vetweefsel en de structuren zodat deze geïdentificeerd kunnen worden.

 

Visualisatie van afwijkingen aan de kleinste vasculaire en mucosale patronen

Ontstekingen of tumoren worden vaak vergezeld door veranderingen in capillaire vaten en mucosa. Het is dus belangrijk om deze veranderingen goed te kunnen detecteren.  Olympus Narrow Band Imaging (NBI) is een optische technologie waarmee de kleinste patronen in bloedvaten en slijmvliesweefsel zichtbaar worden gemaakt door gebruik te maken van uitsluitend golflengtes die door hemoglobine worden geabsorbeerd. Dit geeft maximaal contrast tussen de capillaire vaten, mucosa en het omliggende weefsel. In verschillende onderzoeken wordt de klinische waarde van NBI benadrukt, met name bij detectie van kanker en karakterisering van verdachte slijmvliesgebieden. In vergelijking met witlicht-endoscopie zijn de beelden van capillaire vaten minder wazig en wordt de mogelijkheid op het missen van een laesie verkleind. In vele onderzoeken wordt de klinische waarde van NBI benadrukt. Bovendien zijn er geen contra-indicaties voor het gebruik van NBI.

 

Visualisatie van structuren met fluorescence guided Surgery

Perfusiecontrole en eenvoudige identificatie van galstructuren zijn erg belangrijk bij het verwijderen van de galblaas. Infraroodbeeldvorming (IR) helpt hierbij. IR is een speciale lichtwaarnemingsfunctie voor het observeren van de fluorescentie die wordt gegenereerd door toediening van een fluorescerend middel genaamd indocyaninegroen (ICG) en door toepassing van nabij-infraroodlicht (licht met een golflengte van 700-780 nm). Onderzoek toont aan dat de postoperatieve complicaties mogelijk worden verminderd met bijna 50%.1 Dit helpt het herstel van de patiënt te versnellen en te besparen op de totale medische kosten.

 

3D beeldvorming

Vanzelfsprekend ondersteunt het systeem natuurlijke 3D beeldvorming. Dankzij het natuurlijke 3D-beeld kan laparoscopie veel nauwkeuriger worden uitgevoerd voor een nog beter behandel resultaat2 3D-zicht helpt om tot wel 35% en gemiddeld 21% operatietijd te besparen in vergelijking met standaard 2D-beeldprocedures.3 Niet alleen de behandelresultaten worden verbeterd, maar ook de algehele efficiëntie doordat de OK-tijd verkort kan worden3. Olympus biedt hiervoor twee verschillende EndoEyes: EndoEye rigid en EndoEye Flex.

VISERA ELITE III biedt u ook innovatie die meegroeit met uw behoefte

Uniek is dat het VISERA ELITE III platform eenvoudige software-upgrades mogelijk maakt om zo nodig nieuwe chirurgische imagingfuncties toe te voegen. Het is dus niet nodig om al uw Olympus-apparatuur in één keer te upgraden. Maakt uw ziekenhuis bijvoorbeeld nog geen gebruik van fluorescentie geleide chirurgie of 3D beeldvorming? Geen punt, deze functionaliteiten kunnen altijd later toegevoegd worden via een software upgrade, zodra dat nodig is. Dit zet niet alleen een nieuwe standaard met een hoge mate van flexibiliteit, maar maakt VISERA ELITE III ook tot een toekomstbestendige investering.

VISERA ELITE III als onderdeel van een breder ecosysteem van oplossingen

Vanzelfsprekend sluit het nieuwe platform perfect aan bij innovatieve insufflatie, een volledig energieportfolio met geavanceerde chirurgische apparaten en next-level connectiviteits mogelijkheden - allemaal perfect op elkaar afgestemd - voor verhoogde efficiëntie en hoogwaardige chirurgie.

Breed portfolio van geavanceerde chirurgische instrumenten

Ons chirurgisch portfolio met instrumenten en generatoren biedt het volledige assortiment gespecialiseerde en unieke apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan THUNDERBEAT (advanced bipolair & ultrasoon), SONIC BEAT (Ultrasoon) en onze nieuwe  POWERSEAL (advanced bipolair) of onze handinstrumenten.

Bijpassend INFOCUS service contract

Als artsen patiëntenzorg van hoge kwaliteit willen bieden, moeten zij kunnen vertrouwen op hun apparatuur. Door het kiezen voor de service van Olympus, hebben zij de garantie dat ze de meeste waarde uit hun apparatuur halen en voldoen aan alle eisen uit het Convenant Veilige Toepassing Medische Technologie, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en de Medical Device Regulation. Olympus bezit namelijk als een van de eerste het Gecertificeerd Onderhoud Zorgsector (GOZ)-keurmerk.  

 

Met de INFOCUS servicecontracten neemt Olympus de volledige zorg voor de Olympus apparatuur van zijn klanten op zich. De beschikbaarheid van apparatuur is geoptimaliseerd voor verschillende budgetmogelijkheden zodat klanten een duidelijk zicht hebben op hun servicedekking en -kosten. Met INFOCUS servicecontracten kunnen zorgverleners erop vertrouwen dat hun apparatuur in bekwame, ervaren en veilige handen is.

Alles in een oplossing gebaseerd op geavanceerde technologie

Kortom VISERA ELITE III is gemaakt om chirurgische procedures en leercurves te versnellen om zo betere behandelresultaten mogelijk te maken. Dit natuurlijk door middel van geavanceerde beeldvormingstechieken zoals 4K, IR, 3D en NBI.  

 

VISERA ELITE III biedt u ook de mogelijk om nieuwe chirurgische imagingfuncties toe te voegen via eenvoudige software upgrades. Zo is het systeem toekomstbestendig en groeit het mee met de behoeften van uw ziekenhuis!

Toon alle referenties