Terug

Echte bloeddrukmeter in horlogeformaat
Job Gutteling

27 december 2018

Echte bloeddrukmeter in horlogeformaat

Berichten

Omron, een alomtegenwoordige naam als het gaat om bloeddrukmeting, staat op het punt om de eerste smartwatch die de bloeddruk direct vanaf de pols kan meten, vrij te geven.

Horlogeband als manchet

Er zijn een hoop smartwatches op de markt die claimen de bloeddruk te kunnen meten. Het gaat hier meestal om een afleiding, niet om een echte meting. De Omron HeartGuide brengt hier verandering in. De smartwatch heeft een horlogeband die tegelijk dienst doet als bloeddrukmanchet en wordt opgeblazen wanneer deze functie wordt opgeroepen via de knoppen aan de zijkant van het horloge.

 

Bloeddruk, hartrimte en slaapkwaliteit

Het horloge kan de hartslag en slaapkwaliteit van de drager gedurende de nacht bewaken, maar kan nog niet worden geprogrammeerd om bloeddrukmetingen tijdens het slapen te nemen.

De FDA heeft het product vrijgegeven, en er komt ook een bijbehorende app waarmee de HeartGuide synchroniseert, waar gebruikers hun bloeddrukwaarden kunnen opslaan, evenals de geschiedenis van de hartslag en hoe rustgevend de slaap was.

 

R&D prestatie

De fabrikant is trots op de prestatie van hun R&D afdeling om zo'n klein bloeddruksysteem te bouwen, omdat sommige kleppen en pompen in de HeartGuide niet groter zijn dan een rijstkorrel. Ook claimt het bedrijf dat het polsbandje vijf keer sterker is dan staal. Hierdoor kan het apparaat veilig op hoge druk worden opgeblazen zonder uiteen te vallen. Onderstaande een promovideo voor het product.

https://omronhealthcare.com/products/heartguide-wearable-blood-pressure-monitor-bp8000m/

Toon alle referenties

Auteur

Lees meer over