Overzicht

Toonaangevend congres over computational intelligence en games naar Maastricht

04 juli 2017

Toonaangevend congres over computational intelligence en games naar Maastricht

Actueel

Van 14-17 augustus 2018 vindt in Maastricht de IEEE Conference on Computational Intelligence and Games (CIG) plaats. Het is voor het eerst dat dit jaarlijkse congres, dat sinds 2005 georganiseerd wordt, in Nederland plaatsvindt*. IEEE CIG is een van de voornaamste internationale conferenties binnen dit vakgebied. Zo'n 150 vooraanstaande onderzoekers en ontwikkelaars uit de academische wereld en games-industrie van over heel de wereld komen hier samen om de laatste ontwikkelingen uit te wisselen en onderzoekslijnen voor de toekomst uit te zetten.

Game AI

Onderwerp van het congres is, kort samengevat, Game AI. Computerspellen kunnen gebruikt worden als een uitdagende omgeving om methoden voor kunstmatige intelligentie uit te testen en met elkaar te vergelijken, aangezien zij allerlei dynamische elementen bezitten die zich ook in de besluitvorming in de echte wereld ook voordoen.

Daarnaast zullen methoden van kunstmatige intelligentie een grote invloed hebben op speltechnologie en -ontwikkeling, ontwerpers en ontwikkelaars bijstaan en nieuwe typen computerspelletjes mogelijk maken.
 
Organisatie
Het congres wordt georganiseerd door de Department of Data Science & Knowlegde Engineering van de Universiteit Maastricht. Het congres is onder de auspiciën van de Games Technical Committee van de IEEE Computational Intelligence Society. Deze Society, de IEEE Computer Society, de IEEE Consumer Electronics Society en de  IEEE Sensors Council sponsoren ook een tijdschrift over dit onderwerp: IEEE Transactions on Computational Intelligence and AI in Games.
 
Maastricht
Voorzitter van de commissie van dit congres is dr. Mark Winands, Universitair Hoofdocent van het Department of Data Science & Knowledge Engineering aan de Universiteit Maastricht. Hij geeft aan waarom de organisatie van IEEE CIG Maastricht heeft gekozen als bestemming voor de 2018 editie van het congres:
 
‘Maastricht is een historische stad, met een rijk cultureel erfgoed. Het is een mooie locatie voor de CIG-conferentie, met uitstekende congresfaciliteiten gelegen in en rond de universiteitscampus. De voorgestelde conferentieruimte is het voormalige Jezuïetenklooster en de School of Business and Economics, op loopafstand van het station en dicht bij diverse hotels. Deze locatie bevat twee grote auditoria, respectievelijk zitplaatsen voor 180 en 500 personen, en diverse kleine auditoria voor parallelle sessies. Het organisatieteam heeft ook verschillende goede hotels geïdentificeerd die betaalbare accommodatie bieden in de buurt van de voorgestelde conferentieruimte.
 
De belangrijkste steden van Europa liggen binnen twee uur van Maastricht. De stad is omringd door België en Duitsland en dicht bij Frankrijk. Het is gemakkelijk te bereiken per auto, trein of vliegtuig. Er zijn diverse internationale luchthavens in de omgeving, op een uur rijden van de stad. Er is elke 30 minuten een directe treinverbinding van het centraal station van Amsterdam naar de stad Maastricht.’
 
John Aarts, wethouder economie van de gemeente Maastricht, is verheugd met de komst van het congres: ‘Toonaangevende internationale congressen zoals IEEE zijn van groot belang voor Maastricht. De economische opbrengsten voor de stad zijn aanzienlijk. Daarnaast zorgen de congressen voor kennisontwikkeling en dragen ze sterk bij aan de bekendheid van Maastricht als universiteit- en kennisstad.’
 
 
Voor meer informatie over IEEE CIG 2018:  http://www.maastrichtuniversity.nl/cig2018/
 
 
*eerdere landen waren UK, USA, Hawaii, Australië, Italië, Denemarken, Zuid-Korea, Spanje, Canada, Duitsland, Taiwan, en Griekenland.

Toon alle referenties

Auteur