Terug

Lancering Future Health Index 2017: Investeren in de toekomst
Janine Budding

19 mei 2017

Lancering Future Health Index 2017: Investeren in de toekomst

Publicaties

In het kader van Dutch Technology Week nodigde Philips 300 basisschoolleerlingen uit voor het evenement High Tech 2 Discover, een initiatief van Philips Jet-Net Junior. De leerlingen konden op de High Tech Campus in Eindhoven onder meer het reilen en zeilen in een ziekenhuis naspelen, hun eigen gezondheid onderzoeken en laboratoriumonderzoek doen. Door spelenderwijs de wereld van de techniek te verkennen, wil Philips hun belangstelling voor techniek en technisch onderwijs aanwakkeren.

Tech 2 Discover

De Future Health Index is een onderzoek naar de uitdagingen en kansen van zorgsystemen wereldwijd, in opdracht van Philips verricht in 19 landen onder 33.000 deelnemers. De uitkomst van het 2017 onderzoek vestigt aandacht op een aanzienlijke discrepantie tussen perceptie en werkelijkheid van het functioneren van wereldwijde zorgsystemen.

 

President Philips Nederland Hans de Jong trapte High Tech 2 Discover samen met de kinderen af. Hierbij werden ook de resultaten van de Future Health Index 2017 gepresenteerd. Dit internationale onderzoek, dat nu voor de tweede keer werd gehouden en in opdracht van Philips wordt uitgevoerd, werpt nieuw licht op de uitdagingen en kansen waarmee zorgsystemen wereldwijd te maken hebben bij de overgang naar naadloze, gei╠łntegreerde modellen; ofwel connected care’. Future Health Index is samengesteld aan de hand van gegevens van 33.000 deelnemers in 19 landen en adviezen van toonaangevende academische en mondiale non-profitorganisaties.

 

De voordelen van connected care

 

Een van de belangrijkste bevindingen van de Future Health Index 2017 is de aanzienlijke discrepantie tussen perceptie en werkelijkheid met betrekking tot het functioneren van de zorgsystemen. Het beeld onder zorgprofessionals en burgers over de mate van integratie van zorgsystemen is positiever dan de feitelijke situatie. Het onderzoek stelt tevens dat de voornaamste voordelen van ‘connected care’- technologie betrekking hebben op diagnostiek, thuiszorg en behandeling van chronische aandoeningen.

Investeren in de toekomst

De manier waarop zorg wordt verleend, verandert in hoog tempo. De kans is dan ook groot dat het zorgsysteem van de toekomst er heel anders uitziet dan het huidige”, aldus Hans de Jong. “De kinderen die hier aanwezig zijn, zullen hiermee te maken krijgen. Wellicht zullen zij hem zelf voor een deel vorm kunnen geven, als zij later kiezen voor een vak waarin technologie en gezondheid gecombineerd worden. Investeren in technisch talent is ook investeren in de zorg van de toekomst.” Voor meer informatie over de Future Health Index 2017, kijk op het rapport over de Future Health Index 2017 is te downloaden via: www.futurehealthindex.com/report/

 

High Tech 2 Discover is een bijeenkomst waarbij 300 basisschoolleerlingen de wereld van de techniek konden verkennen en om de resultaten van de Future Health Index 2017 te presenteren.

 

Bron: Future Health Index 2017

http://www.futurehealthindex.com/report/2017/?lang=nl

 

Toon alle referenties

Lees meer over