Terug

Vacature: Qualified Medical Engineer (QME) in opleiding

Vacature

Vacature: Qualified Medical Engineer (QME) in opleiding

Wil jij: -getraind worden om zelfstandig en doelmatig te werken aan technologische oplossingen in de zorg? -de verbindende factor zijn tussen zorg, technologie en organisatie? -een professioneel netwerk om ervaringen, kennis en vaardigheden mee te delen? -de mogelijkheid om een flinke stap in de eigen ontwikkeling te maken? -een post-masteropleiding volgen en hetgeen je leert direct toepassen in de praktijk? Dan is dit de opleiding voor jou! Qualified Medical Engineer (QME) in opleiding

event location icon

Reageren voor

19 september 2021

event time icon

Aantal uren

36

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met de volgende zorginstellingen kandidaten voor een opleidingsplaats:

 

CWZ, Nijmegen

Jeroen Bosch Ziekenhuis, ‘s Hertogenbosch

 

Met een aantal zorginstellingen lopen nog gesprekken over een opleidingsplaats. Houd hiervoor onze website www.tue.nl/smpee/vacatures in de gaten voor de beschikbaarheid voor een opleidingsplaats in deze zorginstellingen. Verdere beschrijvingen van de zorginstellingen en hun opleidingsomgeving is ook via deze link te vinden.

 

Qualified Medical Engineer 

Een QME is een postacademisch geschoolde technologie professional die werkt in een technologisch complexe omgeving met veel verschillende belangen. De QME ondersteunt zorgprofessionals in het robuust en veilig introduceren van nieuwe (geavanceerde) technologieën in de dagelijkse zorg. Hierbij gaat de QME uit van een (technologische) vraag uit de dagelijkse praktijk. Via een inventarisatie van behoefte en mogelijkheden komt hij/zij tot een duidelijke specificatie hiervan. Vervolgens ontwikkelt de QME de verbetering, voert haar in de praktijk in, waarbij nazorg een belangrijk aspect is om een goede inbedding te realiseren. Het belangrijkste aspect van de verbetering is daarbij niet hoe “revolutionair” de verbetering is, maar vooral de robuustheid: het werkt en de zorgverleners en patiënten zijn er echt mee geholpen! 

 

Wat houdt de QME-opleiding in?

Je volgt een tweejarige postmasteropleiding met het motto ‘hospital based, university managed’. Dit betekent dat je gestationeerd bent in een zorginstelling en dat SMPE/e de opleiding vanuit de TU/e verzorgt in de vorm van colleges, workshops, conferenties en seminars. Tijdens je opleiding word je intensief begeleid door deskundigen uit het werkveld. Je volgt de opleiding samen met andere trainees, waarbij intensief onderling contact zorgt voor een instelling overstijgend inzicht in het vakgebied. Daarnaast bouw je een uitgebreid netwerk op waar je tijdens en ook na de opleiding veel profijt van zult hebben. 

 

Tijdens deze twee jaar voer je verschillende projecten uit in de zorginstelling, waaronder één groot ontwerpproject. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om met een extern project van drie maanden jouw kennis te verrijken in een andere werkomgeving (bijv. industrie, consultancy of een andere zorginstelling). 

 

Meer details vind je op de website van de QME-opleiding: www.tue.nl/qme of neem contact op met Ivonne Lammerts, opleidingsmanager QME, I.M.M.Lammerts@tue.nl. 

 

Wie ben jij?

Een gemotiveerde en ambitieuze, academisch opgeleide (bio)medisch ingenieur/technoloog (of vergelijkbare richting, MSc) met, bij voorkeur, klinische ervaring. Je hebt affectie met de zorg en bent bereid om twee jaar lang hard te werken in de combinatie van werk en opleiding. Overige eigenschappen en vaardigheden:

• In staat om zelfstandig zaken uit te zoeken, en ondersteuning te vragen waar nodig; 

• Goed kunnen samenwerken met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden: je werkt in een complexe omgeving waarin diverse partijen een bijdrage (willen) leveren aan zorg. Aan jou de taak om verbinding te leggen, de vraag helder te krijgen en de partijen mee te nemen in het proces;

• Ondernemende instelling: je wacht niet af, maar neemt initiatief. Je bent gedreven en resultaatgericht; 

• In staat om doelgericht en projectmatig te werken; 

• Nederlandse taal in woord en geschrift (niveau C1, C2).

 

Potentiële kandidaten met relevante werkervaring zijn eveneens van harte welkom om te solliciteren. 

 

Wat bieden wij?

Een tijdelijke aanstelling voor twee jaar in de zorginstelling (1 fte, ten minste 32u p/w) en op de TU/e (0.0 fte). Bandbreedte van het totale salaris is € 2880-3500 per maand (FG55/60, afhankelijk van achtergrond en werkervaring). Daarnaast is er vanuit de opleiding een vergoeding voor vakliteratuur, studiematerialen, externe cursussen, externe opdracht, reiskosten en conferenties.

 

Wanneer start je?

De opleiding gaat van start op 1 maart 2022. 

 

 

Reageren?

Ben jij de QME i.o. die wij zoeken?

We ontvangen jouw sollicitatie graag per e-mail, inclusief motivatiebrief en welke instellingen jouw interesse hebben, CV, cijferlijsten (BSc, MSc, en overige) en een korte omschrijving van relevante (klinische) projecten. Je kunt deze documenten voor 19 september 2021 versturen naar: smpee.qme@tue.nl. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in de weken van 4 en 11 oktober 2021.

 

 

Auteur